Батьківська партаМетодсупровідПоради фахівців

Цікаві заняття із реабілітологами

Потреба в руховій активності виникає у кожної дитини, а застосування методів лікувальної фізкультури можуть служити реалізацією цих потреб, і одночасно є профілактикою появи багатьох захворювань таких як плоскостопість, сколіоз, порушення постави, ожиріння.

Систематичні заняття лікувальною фізкультурою сприяють корекції діагностованих хвороб, гармонізують фізичний і психічний розвиток дитини, активізують роботу серцево-судинної і дихальної систем, формують гарну поставу, і запобігають появі патологічних станів.

Для діток дошкільного та молодшого шкільного віку ЛФК застосовують у найбільш приємній і доступній їм формі – ігри! Для дітей середнього та старшого шкільного віку – естафети, змагання, ігри. Для дітей різного віку застосовують різні методи і рівні навантаження, широко використовуючи при цьому різні іграшки та спортивний інвентар: гімнастичні і звичайні м’ячі, палиці, обручі, лавки, сенсорні доріжки та інше, тим самим розвиваючи у дітей не тільки фізичний компонент, але й мову, фантазію, сприяють розвитку комунікативних навичок, підвищують самооцінку, настрій, знижують рівень тривожності.

Саме на профілактику хвороб опорно-рухового апарату та загальне зміцнення організму дитини свою роботу спрямовують реабілітологи нашого інклюзивно-ресурсного центру.

Пропонуємо вашій увазі вправи для профілактики та корекції плоскостопості.

 

Поділитися:
Перейти до вмісту