Методсупровід

Віртуальні «посиденьки» вчителів-логопедів

28 травня 2020 року вчителі-логопеди Новоселицького району та Новоселицької і Мамалигівської ОТГ взяли участь у роботі вебінару-практикуму на тему «Інноваційні технології в логопедичній практиці», який відбувся в онлайн-режимі на платформі цифрового додатку ZOOM. Організатором заходу виступила КУ “Новоселицький інклюзивно-ресурсний центр” Новоселицької міської ради Чернівецької області.

З вітальними словами до учасників заходу звернулась директорка КУ «НІРЦ» Любов Власова, яка наголосила на тому, що онлайн зустрічі стають вже невід’ємною частиною сучасної методичної роботи.

Метою даного заходу було вдосконалення роботи вчителів-логопедів щодо володіння сучасними корекційними логопедичними технологіями і методиками в корекційній роботі та грамотному застосуванні їх у практичній професійній діяльності.

Модераторами заходу були фахівці центру вчителі-логопеди Ольга Гаврилян та Лариса Янкова, які презентували свій досвід роботи по впровадженню інноваційних технологій, що підвищують ефективність логопедичної роботи. Адже застосування інноваційних технологій сьогодні є важливою сходинкою в корекційному процесі.

В презентації були окреслені основні здоров’язбережувальні технології, такі як логопедична, дихальна, мімічна та пальчикова гімнастики, самомасаж, арт-терапевтичні технології, які відносяться до інноваційних психокорекційних технологій; педагогічні технології з використанням нетрадиційних для дефектології прийомів, таких як мнемотехніка і дидактичний сінквейн, казкотерапія, ізотерапія, пісочна терапії та змішані технології – традиційні логопедичні технології з використанням нововведень тобто розвиток координації мови з рухами.

Учасники заходу з цікавістю виконували творчі завдання по складанню дидактичного сінквейну та мнемотаблиць за лексичними темами, практикували проведення мімічної гімнастики та самомасажу.

На завершальному етапі вчителі-логопеди Арсеній Н.М., Бодян С.В., Гаращук Л.І., Міхаєса І.С., Преотесей П.Л., Макаренко А.Ю. та Костюк В.Ю. активно поділилися своїм досвідом роботи, своїми родзинками та секретами щодо застосування інноваційних технологій в практичній діяльності, а також відмітили високий професійний рівень організації та проведення онлайн вебінару-практикуму.

Поділитися:
Перейти до вмісту