Батьківська партаМетодсупровід

Акторська майстерність корекційних педагогів

З 22 по 26 березня 2021 року в нашому закладі тривав тематичний тиждень естетичного виховання “Театр – світ духовності і краси!”, присвячений Дню театру.  Тема цього тижня вибрана неспроста, адже театр, як один з методів арт-терапії, є дієвим  засобом розвитку мовлення та психічних процесів у дітей.

Арт-терапія або «лікування мистецтвом» – досить новий, проте популярний засіб в роботі з дітьми з ООП, тому що не вимагає особливих знань та вмінь, батьки  з легкістю можуть займатися з дітьми вдома.

Одним із найцікавіших напрямків арт-терапії є казкотерапія, а особливо пальчиковий театр. Даний вид театру, сприяє розвитку мовлення дитини, уваги, пам’яті, формує просторові уявлення, розвиває спритність, точність, виразність, координацію рухів, підвищує працездатність. Стимулювання кінчиків пальців, веде до розвитку мовлення дитини. Саме такий вид театру допомагає дитині добре говорити, готує руку до письма, розвиває мислення.

Беручи участь у виставах, діти навчаються грати сюжетні ролі за казкою й «приміряти» ту чи іншу роль на себе та вчаться керувати собою. Пальчиковий театр спрямований на формування емоційної сфери дитини, розвиває пам’ять, мислення, увагу, а головне – зв’язне мовлення.

Казки люблять всі на світі, і дорослі і діти. Дива трапляються, і казка починається… казка, в якій акторами були фахівці нашого центру. Вони з задоволенням поринули у світ дитинства та казкових пригод, адже казка «Колобок» – найулюбленіша та одна з найперших казок усіх  дітей.

Метою театралізованого заходу було показати батькам, як можна весело і з користю проводити час в період карантину.

Переглянути відео з казкою “Колобок” можна тут:

Фахівці КУ «НІРЦ»

Поділитися:
Перейти до вмісту