Батьківська партаЗаходи

3 ГРУДНЯ – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЛЮДЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ

Життя  кожної  людини — це  стежина,  по  якій  людина  має  пройти  гідно.

Важко  розмірковувати  про  людське  життя,  адже  це  настільки  багатогранне  явище, що  ніяких  слів  не  вистачить,  щоб  розкрити  його  сутність. Заповнюючи  своє  життя  самовідданою  працею,  присвячуючи  його  іншим людям,  людина  сама  значно  підвищує  цінність  свого  власного  життя. Вибір  сенсу  життя  залежить  від  умов  конкретного  суспільства,  задатків,  нахилів та  здібностей   конкретної людини. 

Людське життя сповнене надій, сподівань, прагнень. На жаль, ніхто не захищений від раптових подій, які здатні перевернути звичайний ритм життя. Непередбачувані події та життєві ситуації можуть призвести до втрати працездатності, обмежити фізичні можливості та кардинально змінити звичний спосіб життя. Завдання суспільства ― не залишити людину наодинці зі своїми проблемами, а надати всю необхідну допомогу для відновлення здоров`я, для полегшення фізичного та морального стану.

Щороку 3 грудня у світі відзначається Міжнародний день людей з інвалідністю, який проголошено Генеральною Асамблеєю ООН у 1992 році. Відзначення цієї дати спрямоване на посилення уваги до проблем осіб з інвалідністю, захисту їх гідності, прав і благополуччя. Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до людей з особливими потребами.

Вихованці, батьки та фахівці нашого інклюзивно-ресурсного центру теж не залишились осторонь та протягом Тижня інклюзивної освіти проводили цікаві та змістовні заходи, покликані підвищвати обізнаність суспільства про осіб з інвалідністю, долати міфи і упередженість до цих людей, а особливо, до діток.

Діти разом з батьками долучилися до створення колективного коллажу-нагадування  про буденні проблеми людей з різними порушеннями функціонування.

Я підсумок: варто не тільки 3 грудня, а й протягом усього року не забувати про те, що поруч із нами живуть громадяни, які потребують нашої допомоги та уваги.

У цей день хочеться побажати їм теплих стосунків із близькими, бадьорості духу та міцного здоров`я і надалі залишатися для нас прикладом безмежних людських можливостей та великої сили волі, що ці можливості породжує, а всім нам побільше душевної щедрості і милосердя, які втілилися б у добрі справи.

 

Поділитися:
Перейти до вмісту