Офіс фахівців центру

Positive Thinking Day – гарна нагода відштовхнути від себе негативні думки

13 вересня  в світі відзначається День позитивного мислення, до відзначення якого сьогодні долучилися й фахівці нашого ІРЦ. Адже позитивне мислення є вагомою складовою збереження ментального здоров’я особистості.

Стреси та труднощі у повсякденному житті іноді наповнюють мислення песимізмом. Цей день пропагує ідею про те, що негативні думки приносять більше шкоди, ніж користі, вони виснажують, відбирають енергію. Саме з метою оцінки свого переважаючого стану мислення та усвідомлення його ролі на всі аспекти життя, фахівці ІРЦ обговорювали що таке позивне мислення, як відшукувати у собі ресурси, щоб не втрачати оптимізму, необхідного для позитивного мислення, як негативні думки впливають на самопочуття та спілкування з іншими. А фахівець ІРЦ Міхаєла ЗЕЛЕНА підготувала також буклет для колег та батьків щодо того, як розвинути у собі навичку мислити позитивно.

Важливо пам’ятати, що позитивність – це стан розуму. Позитивне мислення має прямий зв’язок зі здатністю підтримувати в собі надію та зацікавленість незважаючи на події, позитивні чи негативні. Разом з тим, позитивним мисленням не можна назвати відчуття, яке з’являється у людини в періоди перемог, гарних новин чи приємних подій. В таких ситуаціях бути оптимістом достатньо легко, а от зберігати позитивні думки і віру у краще, коли навколо не все так веселково і є ознакою справді позитивного мислення кожної людини.

Один із мудреців якось сказав, що люди – не електростанції, щоб виробляти постійну позитивну енергію. Але саме від її надходження залежить успішний день і людська сила. Тому радимо: прокидайтеся із позитивом, задавайте тон майбутньому дню зранку, спілкуйтеся з позитивними людьми, читайте приємні новини та книги, частіше посміхайтесь, демонструйте вдячність за прості речі та будьте добріші до інших.

Поділитися:
Перейти до вмісту