Батьківська партаЗаходи

“Ось і Масляна прийшла!”

“Ось і Масляна прийшла!” – тема нового тематичного тижня у КУ “Новоселицький інклюзивно-ресурсний центр” Новоселицької міської ради Чернівецької області, який триває з 24 по 28 лютого. Тематика тижня обрана не випадково, адже святкування Масляної – це, передусім, гарний практичне закріплення навичок соціально-побутового орієнтування у дітей з особливостями розвитку. Також це святкування дозволяє ознайомити дітей з народними традиціями, виховує доброту та щедрість, дозволяє прищепити повагу до звичаїв та обрядів українського народу. 

Масляна – це одне з найулюбленіших свят і дорослих, і малих ще з часів Київської русі. Його здавна відзначали наприкінці лютого, коли «весна з зимою зустрічалися». З приходом Християнства Масляну відзначають як останній тиждень перед Великим постом, коли можна вживати продукти тваринного походження. Саме змалечку потрібно прищеплювати дітям окрім вміння господарювати на кухні, ще і любов та повагу до історії та звичаїв нашого народу та регіону.

Наші діти, що відвідують корекційно-розвиткові заняття, разом з батьками замішували тісто та випікали запашні млинці, які потім з насолодою куштували, під час влаштованого спільного чаювання.

 

Поділитися:
Перейти до вмісту