Метод.заходиМетодсупровід

Методична студія вчителів-логопедів

26.02.2020 на базі КУ «НІРЦ» Новоселицької об’єднаної громади відбулась методична студія для вчителів-логопедів району та ОТГ на тему «Розвиток мовлення дітей з ООП засобами театралізованих ігор. Імаготерапія як ефективний засіб інтенсивного розвитку мовлення дітей».

Метод імаготерапії належить до групи методів ігрової психотерапії, який має на меті навчити людину адекватно реагувати у важких життєвих ситуаціях та розширенні комунікативних можливостей, допомагає організувати заняття цікавіше і різноманітніше.

Імаготерапія заснована на театралізації терапевтичного процесу. Метою імаготерапії з позиції логопедії є розвиток мовлення дітей засобами театралізованих ігор. Ефект застосування даного методу залежить від компетенції педагога, вміння використовувати нові можливості, включати дієві методи в систему корекційно-розвивального процесу, створюючи психо-фізіологічний комфорт дітям під час заняття, що створює «ситуацію впевненості» їх у своїх силах.

Вчителі-логопеди мали змогу не тільки отримати змістовну інформацію про теоретичні та методичні аспекти використання імаготерапії при формуванні зв’язного мовлення у дітей з ООП, а й самі повправлятися у практичній роботі по використанню методів імаготерапії. Вчителі-логопеди Лариса Янкова і Ольга Гаврилян та вчитель-дефектолог Наталія Арсеній продемонстрували присутнім різні види театру, залучивши всіх до створення маленьких театралізованих вистав, які зможуть використовувати педагоги у своїй логопедичній роботі.

В продовження тематичного тижня «Ось і Масляна прийшла!» учасники методичного заходу випікали та коштували запашні млинці.

Педагоги отримали задоволення від цікавої та змістовної роботи.

Поділитися:
Перейти до вмісту