МетодсупровідОрганізація інклюзії

Перші в навчальному році засідання КППС відбулися

У 2023-2024 навчальному році на території обслуговування нашого закладу для 100 дітей з особливими освітніми потребами організовується інклюзивне навчання в закладах дошкільної та загальної середньої освіти. Також 13 дітей здобувають освіту за індивідуальною формою у вигляді педагогічного патронажу. Всі вони охоплені психолого-педагогічним супроводом, який здійснюється фахівцями нашого закладу, які є учасниками команд психолого-педагогічного супроводу, створених у закладах освіти.
З 11 по 22 вересня фахівці інклюзивно-ресурсного центру брали участь у засіданнях команд супроводу, на яких розглядалося питання розробки та затвердження індивідуальних програм розвитку здобувачів освіти з особливими освітніми потребами.
Засіданням передувала велика підготовча робота, як в закладах освіти, так і в інклюзивно-ресусрному центрі. Адже зі своїми напрацюваннями та ідеями педагоги закладів освіти звернталися в ІРЦ, щоб в ході методичних сесій якнайкраще підібрати ті інструменти і  форми роботи, які ефективно допоможуть дітям під час освітнього процесу.
Програми завтерджені, завдання отримані, переходимо до найскладнішого етапу – їх реалізації, тому, в добрий час, колеги!
Поділитися:
Перейти до вмісту