МетодсупровідОрганізація інклюзії

У новий навчальний рік – із новими завданнями та силами

Для фахівців ІРЦ навчальний рік розпочався із циклу онлайн-дайджестів та секційних засідань в рамках серпневої конференції педагогічних працівників.

Так, 16 та 17 серпня директор інклюзивно-ресурсного центру Любов ВЛАСОВА та фахівець інклюзивно-ресурсного центру Наталія АРСЕНІЙ були учасницями обласних онлайн-дайджестів, що організовувались ресурсним центром підтримки інклюзивного навчання ІППОЧО, для керівників інклюзивно-ресурсних центрів, працівників психологічної служби та педагогів закладів освіти з інклюзивним навчанням. 

Згодом отриманою інформацією та інформацією від ІРЦ фахівці ділилися із педагогами Новоселицької та Мамалигівської територіальних громад. А саме:

  • 17 серпня відбулося секційне засідання для практичних психологів та соціальних педагогів закладів освіти, в ході якого директор ІРЦ Любов ВЛАСОВА розповіла про особливості організації діяльності психологів, соціальних педагогів та психологічної служби у новому навчальному році;
  • 18 серпня для  педагогів закладів освіти із інклюзивним навчанням фахівці Новоселицького інклюзивно-ресурсного центру Любов ВЛАСОВА та Наталія АРСЕНІЙ підготували своєрідний інструктаж щодо алгоритмів організації інклюзивного навчання, роботи педагога та асистента, критеріїв оцінювання рівня сформованості предметних компетентностей учнів з ООП тощо. 

Педагоги, що брали участь у секційних засідань також мали змогу поставити проблемні питання та отримали на них вичерпні відповіді. 

Матеріали зустрічей розміщені на Google-диску та надані педагогам для використання в роботі.

Поділитися:
Перейти до вмісту