Без категоріїМетод.заходиМетодсупровід

Методичний практикум для практичних психологів

09.12.2020 практичними психологами КУ «НІРЦ» Жанною  Єремією та Міхаєлою Зеленою було проведено методичний практикум для практичних психологів закладів середньої освіти з інклюзивним навчанням на тему: «Корекційна робота практичного психолога у роботі з дітьми з інтелектуальними порушеннями у ЗЗСО». Запланований методичний практикум проводився в режимі онлайн через цифрову платформу ZOOM.

Теоретичний модуль представила Ж. Єремія, в ході якого виступила модератором для обговорення психологами актуальних питань та основних напрямків психо-корекційної роботи з дітьми з інтелектуальними порушеннями. Також психологиня представила корекційно –розвиткові програми запропоновані МОНУ, які можуть використовуватися у корекційній роботі для дітей з даними порушеннями.

Власним досвідом роботи поділилася М.Зелена, яка ознайомила учасників практикуму із прийомами, які використовуються фахівцем під час занять з дітьми, що мають порушення інтелектуального розвитку. Учасникам були продемонстровані вправи з представлених корекційних програм МОНУ та програм, затверджених ІППОЧО щодо розвитку та корекції когнітивної та емоційно вольової сфер дітей з особливими освітніми потребами.

У підсумковому модулі практичні психологи закладів освіти активно взяли участь у підведенні підсумків методичного практикуму щодо роботи з дітьми з інтелектуальними порушеннями,  також обговорювалися додаткові корекційно-розвиткові програми для дітей, які мають інші порушення у комплексі із інтелектуальними порушеннями.

 

Поділитися:
Перейти до вмісту