МетодсупровідОрганізація інклюзії

Організаційна нарада ЗДНВР відбулася

08 вересня відбулася онлайн-нарада для заступників директорів із навчально-виховної роботи закладів освіти Новоселиччини, в яких організовується інклюзивне навчання.

Необхідність такої зустрічі була обумовлена вимогами щодо організації інклюзивного навчання в закладах освіти, адже саме у вересні здійснюються основні заходи та організаційні кроки, які дозволяють якісно надавати освітні послуги усім здобувачам освіти без винятку. 

В ході зустрічі, модератором якої виступала директор нашого ІРЦ Любов ВЛАСОВА, учасники мали змогу ще раз прояснити основні моменти організації інклюзивного навчання:

  • підготовка і видача основних наказів з організації інклюзивного навчання та інших документів;
  • діяльність команди психолого-педагогічного супроводу дітей з особливими освітніми потребами;
  • розробка та затвердження індивідуальної програми розвитку та індивідуального навчального плану, як складових індивідуальної освітньої траєкторії здобувача освіти з ООП;
  • здійснення психолого-педагогічного супроводу інклюзивного навчання та особливості надання корекційно-розвиткових послуг дітям з ООП;
  • основні вимоги до використання у роботі автоматизованої системи роботи інклюзивно-ресурсних центрів “Україна. Інклюзія” та ін.

Також учасники зустрічі мали змогу поставити запитання щодо прояснення окремих моментів та поділитися власним досвідом організації інклюзивного навчання. 

Наприкінці зустрічі модератор Любов ВЛАСОВА побажала присутнім легкого навчального року, без тривог та втрат, адже саме від цього залежить і налаштування педагогів на роботу, і збереження їхнього ментального здоров’я.

 

Поділитися:
Перейти до вмісту