Метод.заходиМетодсупровід

Вчителі-логопеди стартували

08 вересня 2023, на базі КУ «Новоселицький ІРЦ» було проведено інструктивно-методичну нараду для вчителів-логопедів ЗЗСО та ЗДО територіальних громад Новоселиччини з проблеми «Основні напрямки корекційно-логопедичної роботи у 2023-2024 н. р.».

З вітальним словом виступила директорка ІРЦ Любов Власова, яка відзначила важливість логопедичної роботи в освітніх закладах. Адже, реалії сьогодення свідчать про зростання кількості дітей, які потребують логопедичної корекціїї, яка є важливою ланкою комплексного психолого-педагогічного впливу на дитину, стимулює розвиток усіх когнітивних процесів, передусім мовленнєвої функції, розширює комунікативно-пізнавальну діяльність через основні форми організації їх життя – гру, навчальну діяльність, рухову активність, спілкування з однолітками та педагогами.

Фахівці КУ «НІРЦ» Лариса Янкова та Ольга Гаврилян, опрацювали з учасниками наради методичні рекомендації МОНУ від 31.08.2023 р. та ІППОЧО щодо організації освітнього процесу дітей з особливими освітніми потребами у 2023/2024 навчальному році та про надання логопедичних послуг дітям з особливими освітніми потребами у 2023/2024 навчальному році. Окрему увагу приділили питанню безпечного освітнього середовища та наданню індивідуальної підтримки учням з ООП під час підготовки до реагування на надзвичайні ситуації, що розкрито у методичних рекомендаціях МОНУ від 03.08.2023 р.

Оскільки нинішні тенденції реформування освіти висувають вимоги до навчання з позицій оновлення його змісту, методів реалізації та пошуку найбільш ефективних методів і прийомів корекційно-розвиткової та попереджувальної роботи з дітьми, які мають функціональні мовленнєві труднощі, робота вчителів-логопедів в закладах освіти залишається вкрай важливою та потрібною.

Тому, вдалого старту колеги!

Поділитися:
Перейти до вмісту