Батьківська партаЗаходиПоради фахівців

У Всесвітній день читання книжок вголос провели літературний день!

05 лютого 2020 року фахівці КУ «Новоселицький інклюзивно-ресурсний центр» Новоселицької міської ради Чернівецької області, спільно з дітьми, що отримують послуги в закладі, долучилися до відзначення культурного проекту, який проходив до Всесвітнього дня читання книжок вголос.

Читання вголос – річ надзвичайно корисна. Фахівці центру, як ніхто знають, як важливо дітям і дорослим читати книжки. Адже, під час читання цікавих книжок ми стимулюємо розвиток мозку, наповнюємо словниковий запас дитини, розвиваємо дитячу увагу та уяву, залучаючи при цьому візуальне та слухове сприйняття, а також моторну активність (рухи губами). Під час читання вголос проявляється ефект автореференції – схильності людини краще запам’ятовувати інформацію. А на думку психологів, читання вголос допомагає активніше залучитись в процес навчання, розуміти зміст прочитаного.

Також читання книжок, які несуть високий моральний зміст, допомагають дитині розуміти світ навколо та роль моралі, духовності, етикету у нашому житті, на чужому прикладі вчать дитину самореалізовуватись у суспільстві. Завдяки читанню дитина починає аналізувати, що таке добре і що таке погано, вчиться, як не повинна людина поводитись з оточенням, а також завжди має гарний позитивний приклад для наслідування – головного героя.

Тому, створивши затишну, дружню атмосферу, фахівці та діти читали казки народів світу, українські народні казки та дитячі оповідання Василя Сухомлинського, який міг достукатись до серця кожної дитини, бо своє серце він подарував дітям.

Поділитися:
Перейти до вмісту