Метод.заходиМетодсупровід

Круглий стіл вчителів лікувальної фізкультури

15 січня 2020 року на базі КУ «НІРЦ» відбувся Круглий стіл для вчителів лікувальної фізкультури, що надають корекційно-розвиткові послуги дітям з ООП в закладах загальної середньої освіти з інклюзивним навчанням Новоселицького району та Новоселицької ОТГ.

Відкрила захід директорка центру Любов Власова, яка ознайомила учасників із планом проведення, побажала присутнім отримати новий досвід та знання, які у подальшому зможуть використати у своїй професійній діяльності, а також привітала зі святами.

В теоретичному модулі виступили вчителі-реабілітологи Тетяна Троян та Марія Довганюк, в ході якого педагоги мали змогу обговорити актуальні питання щодо впровадження корекційно – розвиткових програм, рекомендованих для використання під час занять з дітьми, що мають особливості розвитку; застосування різноманітних форм і методів у роботі з дітьми з ООП; встановлення наявних рівнів розвитку рухових функцій та їх діагностику.

Також, під час практичного модулю,  педагоги продемонстрували учасникам вправи з нейрогімнастики та познайомили з підходом “навчання через гру з LEGO”, який зможуть використовувати у своїй щоденній практиці для покращення налагодженої взаємодії з дитиною. Також це дозволило учасникам на власному досвіді відчути силу педагогіки гри.

Досвідом роботи під час проведення корекційно-розвиткових занять поділилась вчитель-логопед центру Ольга Гаврилян, яка продемонструвала присутнім комплекс вправ для розвитку артикуляційної моторики, який використовується на заняттях.

Практичні психологи Міхаєла Зелена та Жанна Єремія провели заняття з елементами тренінгу з учителями лікувальної фізичної культури з розвитку стресостійкості, в ході якого надавали практичні поради та розвивали вміння розвантажитись та віднайти внутрішні ресурси. Адже надання корекційно-розвиткових та психолого-педагогічних послуг дітям з особливостями розвитку потребує від педагога затрати значних душевних і фізичних сил, що сприяє швидкому професійному вигоранню.

В ході заходу учасники мали змогу активно ділитися власними педагогічними напрацюваннями та досвідом роботи, що сприяло спільному вирішенню наявних запитань та дозволило педагогам покращити наявні знання та вміння надання корекційно-розвиткових послуг. Дякуємо всім за активність та бажання розвиватися.

Поділитися:
Перейти до вмісту