МетодсупровідОрганізація інклюзії

Нарада керівників ЗЗСО та ЗДО ОТГ

20 листопада 2020 року відбулася нарада керівників закладів дошкільної та загальної середньої освіти Новоселицької та Мамалигівської ОТГ, участь у якій взяла директор установи Любов Власова. Тема виступу: «Про стан та організацію корекційно-розвиткових занять у закладах освіти із інклюзивним навчанням».

Директор повідомила, що цьогоріч у Новоселицькій ОТГ У 8 закладах загальної середньої освіти та 3 філіях навчаються 33 дитини з ООП, для яких функціонують 32 класи, а  у  Мамалигівській ОТГ – 2 заклади, де для 4 дітей функціонують 4 класи. У 2020-2021 н. р. в Новоселицькій і Мамалигівській ОТГ немає закладів  освіти, в яких не надаються психолого-педагогічні та корекційно-розвиткові послуги. Всі заклади освіти уклали із фахівцями відповідні угоди. З фахівцями, які надаватимуть такі послуги, укладаються цивільно-трудові угоди незалежно від того, чи є педагог працівником закладу освіти, чи це залучений фахівець. Перелік фахівців, які можуть надавати послуги затверджений Постановою КМУ від  14.02.2017 № 88 (зі змінами). 

Також Любов Власова акцентувала увагу на підготовці в закладах ІІ засідань Команд психолого-педагогічного супроводу дітей з ООП, учасниками засідань яких мають бути фахівці ІРЦ та запропонувала допомогу закладам у проведенні моніторингу динаміки розвитку дітей за підсумками І семестру. Вона наголосила на важливості командного підходу та міжвідомчій співпраці як і при організації  інклюзивного навчання в цілому, так і вивченні динаміки розвитку дітей зокрема. 

Поділитися:
Перейти до вмісту