Методсупровід

Круглий стіл для корекційних педагогів

03 листопада 2020 року вчитель-дефектолог КУ “НІРЦ” Наталя Арсеній провела з корекційними педагогами закладів освіти з інклюзивним навчанням круглий стіл в онлайн-форматі. Темою обговорення була “Організація корекційно-розвиткової роботи за програмою соціально-побутового орієнтування для дітей з порушенням інтелектуального розвитку”. 

Н. Арсеній розповіла учасникам про структуру корекційного заняття, зміст роботи корекційного педагога, особливості розвитку дітей з порушенням інтелектуального розвитку; надала загальні рекомендації щодо облаштування просторово-фізичного середовища, щодо розвитку мовленнєво-комунікативної сфери, щодо розвитку когнітивної сфери та навчальної діяльності.  В ході засідання було обговорено корекційні програми із СПО для дітей з порушенням інтелектуального розвитку для 1-4 та 5-10 класів спеціальних закладів загальної середньої освіти.

До участі у зібранні могли долучитися усі бажаючі, тому коло учасників складалося як із корекційних педагогів, так і асистентів вчителів, практичних психологів, вчителів-предметників.

Матеріали круглого столу: 

Поділитися:
Перейти до вмісту