МетодсупровідОрганізація інклюзії

Нарада ЗДНВР Новоселицької та Мамалигівської ОТГ

21 листопада 2019 року відбулася інструктивно-методична нарада заступників директорів з навчально-виховної роботи закладів освіти Новоселицької та Мамалигівської ОТГ з теми «Нормативно-правове забезпечення діяльності інклюзивних класів в закладах освіти».

Відкрив нараду провідний спеціаліст відділу освіти апарату виконавчого комітету Новоселицької міської ради В. Гергеліжіу.

Директор КУ «Новоселицький інклюзивно-ресурсний центр» Л. Власова, в ході свого виступу, ознайомила присутніх з оновленими вимогами щодо організації інклюзивного навчання в закладі освіти, наголосила на важливості забезпечення виконання корекційної складової індивідуальної програми розвитку дитини з ООП, а також акцентувала увагу на обов’язках та документації асистента вчителя. Також, директор центру ознайомила учасників наради із системою автоматизації роботи інклюзивно-ресурсних центрів АС «ІРЦ» та роз’яснила можливості, які відкриваються у закладів освіти від роботи на порталі.

В рамках обговорення, учасники зібрання дізналися про досвід роботи із організації діяльності інклюзивних класів у Новоселицькому районному ліцеї від заступника директора з навчально-виховної роботи М. Нікітіної. Усі присутні мали змогу ще раз перевірити відповідність своєї документації загальноприйнятим вимогам, поділитися власним баченням оформлення тих чи інших документів, а також запозичити напрацювання інших.

Практичний психолог КУ «Новоселицький інклюзивно-ресурсний центр» Ж. Єремія акцентувала увагу присутніх на особливостях психологічного супроводу інклюзивного навчання в закладах освіти, надала рекомендації щодо правил взаємодії асистента вчителя та вчителя-предметника із дитиною з особливими освітніми потребами.
Нарада пройшла динамічно, жваво, в активному обговоренні, адже саме така взаємодія дозволяє знайти істину, вирішити певні невизначені питання та висвітлити «темні плями» організації інклюзивного навчання.

Поділитися:
Перейти до вмісту