Методсупровід

Підвищуємо обізнаність із надання корекційно-розвиткових послуг з СПО

З метою здійснення методичної підтримки закладів загальної середньої освіти з інклюзивним навчанням, що розташовані на території обслуговування нашого центру, якісної організації роботи корекційних педагогів (вчителів, що надають корекційно-розвиткові послуги у закладах освіти) у 2022-2023 навчальному році, фахівцем інклюзивно-ресурсного центру Наталією АРСЕНІЙ було організовано онлайн-лабораторію корекційних педагогів, на яку запрошувались корекційні педагоги, що надають корекційно-розвиткові послуги з СПО та Альтернативної комунікації. Захід відбувався 25 жовтня 2022 р. із використанням цифрової платформи ZOOM.

Традиційно, з вітальним словом виступила директор інклюзивно-ресурсного центру КУ «Новоселицький інклюзивно-ресурсний центр» Любов ВЛАСОВА, яка побажала всім учасникам зустрічі плідно і з користю провести час та впровадити у професійну діяльність новий, отриманий на заході досвід.

Всі учасники заходу,  модерацію якого здійснювала фахівець ІРЦ Н. АРСЕНІЙ, мали змогу  обговорити такі важливі для коекційного педагога питання як:

  • Категорії освітніх труднощів;
  • Основні завдання корекційного навчання;
  • Загальні принципи і правила корекційної роботи з дітьми з ООП;
  • Організація роботи з дітьми з інтелектуальними порушеннями та ін.

У практичному модулі заходу, фахівець ІРЦ, продемонструвала зразок заняття з соціально-побутового орієнтування для дітей з інтелектуальними труднощами (3 клас) на тему «Основи загальної гігієни. Догляд за зубами». Метою заняття було: сформувати культурно-гігієнічні навички; закріпити вміння догляду за зубами  та профілактику їх захворювань, причини, що їх викликають; покращити знання про корисні та шкідливі продукти та значення правильного харчування для здорових зубів. Розвивати зв’язне мовлення, мислення, уяву. Формувати бажання бути здоровим і охайним. Виховувати потребу у догляді за ротовою порожниною, самостійність.

Учасники заходу мали змогу поділитися власним досвідом роботи з даної теми та обговорити основні проблемні моменти, які виникають під час надання корекційно-розвиткових послуг та порадити іншим ефективні шляхи їх вирішення. 

З матеріалами презентації можна ознайомитися тут:

Поділитися:
Перейти до вмісту