Офіс фахівців центру

«Стратегії підтримки дітей з мовленнєвими порушеннями в умовах інклюзивно-ресурсного центру»

23 квітня 2020 р. вчителі-логопеди КУ «НІРЦ» Лариса Янкова та Ольга Гаврилян взяли участь у вебінарі-практикумі для вчителів-логопедів ІРЦ із проблеми: «Стратегії підтримки дітей з мовленнєвими порушеннями в умовах інклюзивно-ресурсного центру», який  організовувався фахівцями ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти ІППОЧО та відбувся в онлайн-режимі на платформі цифрового додатку ZOOM.

З вітальними словами до учасників заходу звернулась Богачик Тамара Степанівна, заступник директора ІППОЧО з науково-методичної роботи. Модераторами вебінару були Анатійчук Марина Олексіївна, завідувач ресурсного центру з підтримки інклюзивної освіти ІППОЧО та Гринчук Людмила Вікторівна, методист ресурсного центру з підтримки інклюзивної освіти ІППОЧО.

В ході вебінару розглядалося багато актуальних питань логопедичної підтримки в умовах ІРЦ, зокрема теке питання як «Напрями формування доступного освітнього простору для дітей з особливими освітніми потребами», спікером якого виступила Марина Анатійчук.

         Також з презентаціями виступили:

  • директор Кіцманського інклюзивно-ресурсного центру Олексюк Оксана Ярославівна – «Надання психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових послуг дітям з мовленнєвими порушеннями в умовах ІРЦ»;
  • Гринчук Людмила Вікторівна, методист ресурсного центру з підтримки інклюзивної освіти ІППОЧО – «Інноваційні технології в логопедичній практиці»;
  • Михальчук Тетяна Дмитрівна, вчитель-логопед Чернівецької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернат № 2 – «Особливості мовленнєвої активності у дітей з розладом аутистичного спектру»;
  • Мала Надія Іванівна, вчитель-дефектолог Чернівецького обласного навчально-реабілітаційного центру № 1» – «Супровід дітей з кохлеарним імплантом в умовах інклюзивно-ресурного центру».

Вчителі-логопеди КУ «НІРЦ» взяли активну участь у обговоренні запропонованих питань та поділилися власним досвідом надання психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових послуг дітям з різними типами особливих освітніх потреб, що відвідують наш заклад.

Щиро вдячні організаторам за проведений захід, висловлюємо сподівання на нові зустрічі в колі однодумців!

Поділитися:
Перейти до вмісту