Батьківська партаБез категоріїЗаходи

Тематичний тиждень до Днів толерантності та дитини

Уже стало традиційним проведення у нашому закладі тематичних тижнів, які покликані систематизувати уявлення дітей про різні події із життя людей, сформувати уявлення про навколишній світ, соціум, соціальну поведінку, сприяти адаптації дітей до життя в суспільстві. Ці тижні приурочені до знаменних і пам’ятних дат, які відзначаються як у закладах освіти, так і країні вцілому.

Так, у рамках відзначення Міжнародного Дня толерантності та Всесвітнього дня дитини, фахівці КУ «НІРЦ» провели тематичний «Тиждень толерантності», який тривав з 15 по 19 листопада 2021. Головною метою тижня було формування у дітей загальнолюдських, моральних цінностей, познайомити їх з поняттями «толерантність» та «толерантна людина»; виховувати дружні відносини між дітьми, формувати гармонійні взаємостосунки з дорослими; розвивати  почуття емпатії, терпіння, доброти, поваги.

План проведення тематичного тижня був насичений та різноманітний.

Впродовж тижня фахівці центру на своїх корекційно-розвиткових заняттях розширювали уявлення дітей про добро, добрі вчинки, поповнювали словниковий запас дітей словами ввічливості, вчили розпізнавати добрі та погані вчинки, описувати та давати їм оцінку; розвивати дружні взаємини, вміння і бажання прийти на допомогу дорослим і одноліткам, виховувати бажання допомагати. В нагоді стали такі вправи  як «Добре — погано», «Придумай добрий вчинок», «У світі казок» та інші.

Дітки взяли участь у акціях «Подаруй посмішку», «Подаруй тепло своїх долонь», «Зроби годівничку». Також вони працювали над виготовленням спільних колажів «Чарівні слова ввічливості», «Велике любляче серце»,  «Всі ми різні, всі ми рівні».

Участь у акціях діти приймали із задоволенням, радісно посміхалися фахівцям та раділи своїм успіхам під час роботи.
Діти вчилися співпереживати один одному, з допомогою малюнків розрізняли толерантні стосунки в соціумі.

Поділитися:
Перейти до вмісту