Офіс фахівців центру

«Ти як?» Триває Всеукраїнська програма ментального здоров’я

В рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я українцям розповідають про техніки самодопомоги та підтримки тих, хто знаходиться поруч. Пропонуються дієві механізми, які допомагають психологічній стійкості у часи повномасштабної війни.

Всеукраїнська програма ментального здоров’я стартувала у березні 2023 року за ініціативи Першої леді України Олени Зеленської. Мета програми – сприяти формуванню у суспільстві культури піклування про ментальне здоров’я. Дбати про нього – настільки ж важливо, як і про фізичне здоров’я.

Ментальне здоров’я – це непомітний, але водночас головний двигун людини, що дозволяє не лише повноцінно жити, а й ефективно функціонувати у суспільстві. Регулярне піклування про власний стан може наштовхнути на відкриття внутрішнього джерела сили, що допоможе пройти крізь складні часи. Тому дбати про своє ментальне здоров’я – така ж базова необхідність кожної людини, як і дбати про здоров’я фізичне. Ментальне та фізичне здоров’я – нерозривне ціле.

Місія проєкту – зробити піклування про ментальне здоров’я щоденною звичкою для українців. Тому, ранки в нашому ІРЦ розпочинаются з поповнення «Аптечки самодопомоги» корисними вправами, які допоможуть впоратися з психологічними проблемами та заспокоять у важку мить. Опанувавши відповідні навички фахівці з легкістю навчаться регулювати власний емоційний стан та навчити цьому інших.

Фахівець ІРЦ Міхаєла ЗЕЛЕНА провела з колегами вправу «Метелик», яка допоможе заспокоїтись та вирівняти дихання, коли грудна клітка немов стиснулась від тривоги чи стресу, також вправа допоможе знизити занепокоєння.

Також цьому допоможуть матеріали та активності, які підготовлені в рамках Програми ментального здоров’я.

Матеріали щодо самодопомоги та підтримки інших можна знайти:

Спеціальна сторінка – http://howareucom

Facebook – https://www.facebook.com/howareu.program

Instagram – https://www.instagram.com/howareu_program

YouTube – https://www.youtube.com/@howareu_program

Twitter – https://twitter.com/howareuprogram

Telegram – https://t.me/howareu_program

TikTok – https://www.tiktok.com/@howareu_program

Viber – https://invite.viber.com/?2=AQAyHzQp6XJwmVCkkkXeWJVdLF8eAQa8Pzq3NYgcLWJGls3sN3tGibu5P%2BEH0rsb

Поділитися:
Перейти до вмісту