Заходи

Приймали в гостях майбутніх медиків

Сьогодні в нашому закладі відбувся день відкритих дверей, під час якого колектив приймав гостей – студенток І групи спеціальності «Сестринська справа» Новоселицького медичного фахового коледжу (куратор – Оксана Устиянська).

Метою відвідин було ознайомлення студенток із роботою інклюзивно-ресурсного центру: напрямками діяльності, видами послуг, матеріально-технічною базою, колективом працівників. Інклюзивно-ресурсний центр досить нова установа, тому його діяльність і викликала зацікавлення у молодого покоління, яке обрало для себе таку поважну професію, як медик.

Директор ІРЦ Любов Власова та фахівець ІРЦ Ольга Гаврилян провели для гостей екскурсію, в ході якої розповіли про те, що означає термін «особливі освітні потреби», що таке інклюзивне навчання та хто його потребує, яка роль інклюзивно-ресурсного центру в організації інклюзивного навчання та ін.

Також дівчата-студентки мали змогу побувати на корекційно-розвиткових заняттях фахівців ІРЦ та дізнатися про те, які корекційно-розвиткові послуги отримують діти з особливими освітніми потребами, яка їх специфіка та як ті чи інші вправи впливають на загальний розвиток дітей дошкільного чи молодшого шкільного віку.

В ході круглого столу гості мали змогу поставити фахівцям запитання і отримати вичерпні відповіді. Як зазначила викладач коледжу Оксана Устиянська, робота, яку здійснюють фахівці ІРЦ є зараз надзвичайно важливою, адже всі, без винятку, діти мають право на щасливе, повноцінне життя.

Поділитися:
Перейти до вмісту