Батьківська партаЗаходи

Чарівний мерцишор: 1 березня відзначають це весняне свято

Перший день весни викликає в людях радість та надію, оскільки він означає настання теплих і сонячних днів, цвітіння рослин, появу перших квітів і бруньок на деревах.

В багатьох країнах 1 березня відзначається як День Мерцішора – це традиційний символ весни, який відзначається в ряді країн, зокрема в Румунії, Молдові, Болгарії та на деяких територіях України.

Мерцішор — це назва червоно-білої бутоньєрки, кольори якої символізують червону кров на білому снігу. Згідно з однією з найпопулярніших легенд, цю кров пролила Весна, захищаючи від Зими розквітлий Пролісок. Прикраса мерцішор – це маленький оберіг, який часто виготовляється з двох вузликів білого та червоного кольорів, з’єднаних разом. Червоний колір символізує життя, енергію та сонце, тоді як білий – чистоту та доброту. Він може мати різні форми та використовуватися як прикраса на одязі, як оберіг або як подарунок для рідних та друзів. 

Сьогодні, аби зберегти національні традиції нашого краю та в надії на краще життя, удачу та достаток у новому році, фахівці нашого центру разом з дітками під час корекційних занять, використовуючи метод арт-терпії, виготовляли прикраси мерцішори як символ приходу весни. Це було захопливо, емоційно та весело.

Нехай буде весна, незважаючи ні на що… Хай живе ця традиція, бо без мерцішору на грудях і весна не весна.

Поділитися:
Перейти до вмісту