МетодсупровідОрганізація інклюзії

Участь директора установи у Колегії відділу освіти

28 лютого 2020 року відбулася Колегія відділу освіти апарату виконавчого комітету Новоселицької міської ради, участь у якій взяла директор КУ “Новоселицький інклюзивно-ресурсний центр” Новоселицької міської ради Чернівецької області Любов Власова.

Одним із головних питань, що заслуховувались на Колегії стало питання “Про надання психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових послуг дітям з особливими освітніми потребами, які навчаються у закладах загальної середньої освіти та у КУ «Новоселицький інклюзивно-ресурсний центр» Новоселицької міської ради Чернівецької області”.

В ході доповіді Любов Власова довела до відома присутніх інформацію про стан організації інклюзивного навчання в Новоселицькій та Мамалигівській об’єднаних територіальних громадах (якісні та кількісні показники), кадрове та матеріально-технічне забезпечення психолого-педагогічного супроводу інклюзивного навчання, забезпеченість засобами корекції психофізичного розвитку в закладах загальної середньої освіти, а також розкрила специфіку діяльності КУ “НІРЦ” у наданні психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових послуг дітям з особливими освітніми потребами.

Директор наголосила, що Центр сприяв і в подальшому сприятиме впровадженню системи інклюзивної освіти в нашому краї.  Основним завданням, яке стоїть перед фахівцями центру є співпраця та партнерська взаємодія із всіма закладами освіти з метою створення якісного освітнього середовища для всіх учасників освітнього процесу та інтеграція в колективи і суспільство дітей з особливими освітніми потребами:

“Саме завдяки спільній роботі і партнерським стосункам, які вже налагоджені у нас, ми можемо говорити про належний рівень організації якісного освітнього процесу для дітей з особливими освітніми потребами у закладах освіти Новоселицької та Мамалигівської ОТГ. Сподіваємось на подальше продовження такої співпраці.” – зазначила керівник установи.

За результатами доповіді прийняте відповідне рішення.

 

Поділитися:
Перейти до вмісту