Офіс фахівців центруПрофрозвиток

Участь у семінарі «Інвалідність, гендерні аспекти та розвиток громад»

23 – 24 червня 2021 року, на цифровій платформі ZOOM, відбувся семінар на тему: «Інвалідність, гендерні аспекти та розвиток громад» за участі представників місцевих органів влади та місцевого самоврядування пілотних громад Волинської та Чернівецької областей. Тренерами семінару виступили Лариса Байда, керівниця проєктів ГС ВГО “Національна Асамблея людей з інвалідністю України” та Євгенія Павлова, керівниця ГО “Всеукраїнська фундація “Захист прав дітей””.

До семінару долучилися фахівці КУ «НІРЦ» – вчитель-реабілітолог М.Г. Довганюк та практичний психолог Ж.Р.Єремія. Метою даної зустрічі, було структурувати знання учасників семінару щодо питань інвалідності та гендерної політики, синергії Конвенції ООН про права осіб з інвалідністю з іншими міжнародними документами із захисту прав жінок; отримати практичні навички аналізу політики через лінзу інвалідності; використання загальноприйнятих інклюзивних практик в сфері захисту прав жінок з інвалідністю.

На семінарі було дуже цікаво та змістовно розкриті важливі питання, такі як: «Інвалідність – як ми це розуміємо», «Права жінок з інвалідністю», «Конвенція ООН про права осіб з інвалідністю» та інші важливі теми стосовно осіб з інвалідністю.

Щиро вдячні організаторам та спікерам за важливу та цікаву інформацію.

Поділитися:
Перейти до вмісту