Методсупровід

Формування психологічної готовності вчителів до роботи в умовах інклюзивного навчання

22 вересня 2021 року, на платформі цифрового додатку ZOOM,  відбувся організований практичними психологами КУ «НІРЦ», круглий стіл для фахівців психологічної служби закладів загальної середньої освіти з інклюзивним навчанням, із теми «Формування психологічної готовності педагогічних працівників до роботи в інклюзивних класах».

В ході круглого столу практичні психологи КУ «НІРЦ» Жанна Єремія та Міхаєла Зелена обговорювали актуальні питання готовності педагогічних працівників до роботи в умовах інклюзивного навчання а також ділилися досвідом здійснення психолого – педагогічного супроводу батьків дітей з особливими потребами в умовах інклюзивної освіти, застосування ефективних методів роботи щодо психологічної готовності  педагогів до інклюзії. Актуальним питанням під час обговорювання постало питання собливостей підготовки саме педагога початкових класів до роботи з дітьми з ООП.

Також презентацією з власного досвіду роботи про співпрацю психологічної служби із педагогами закладу освіти щодо психологічного супроводу інклюзивного навчання поділилася практичний психолог Зеленогайського ЗЗСО Уляна Сольська.

У підсумковому модулі психологи інклюзивно-ресурсного центру щиро подякували усім учасникам зустрічі за цінні практичні поради із власного досвіду молодим колегам. 

Із матеріалами круглого столу детальніше можна ознайомитися тут:

 

 

Поділитися:
Перейти до вмісту