Метод.заходиМетодсупровід

Школа логопедичної майстерності

14 листопада 2023 року на базі КУ «НІРЦ» вчителі-логопеди Новоселиччини відзначали день професійної спільноти. Тема зустрічі та проблема, над якою працювали: «Сучасні форми та методи роботи вчителя-логопеда по подоланню мовленнєвих порушень у дітей з особливими освітніми потребами та їх практичне застосування».

З привітальним словом виступила директор КУ «НІРЦ» Любов ВЛАСОВА, яка привітала з Міжнародним днем логопеда, який відзначають щороку 14 листопада в Україні та багатьох інших державах. Відмітила працю кожного, хто вибрав для себе професію вчителя-логопеда, хто веде цілеспрямовану, комплексну роботу щодо формування нормативно правильного мовлення та вручила подяки за вагомий внесок у розвиток інклюзивної освіти громади, зразкове виконання обов’язків, досягнуті успіхи у справі навчання дітей з мовленнєвими порушеннями та з нагоди професійного свята.

Учасники заходу прийняли активну участь у тренінгу «Логопедичний коктейль», який провели фахівці ІРЦ Ольга ГАВРИЛЯН та Лариса ЯНКОВА.

Метою тренінгу була активізація компетентних можливостей, систематизація професійних знань і умінь учасників, підвищення їх творчої активності, створення обстановки творчого пошуку найбільш ефективних форм і методів в роботі з дітьми, що мають мовленнєві порушення.

Вчителі-логопеди закладів освіти територіальних громад Новоселиччини із задоволенням обговорювали, які є мовленнєві порушення, причини їх виникнення та ділилися  інноваційними технологіями, нестандартними методами і прийомами, новими підходами у корекційній роботі.  Виконували артикуляційні доріжки та вправи дихальної гімнастики. А ще власноруч виготовили тренажер для формування глибокого видиху та сили видихуваного повітря: «весела змійка».

Захід пройшов в дружньому колі однодумців, активній співпраці та гарному настрої. Тож, до нових зустрічей, колеги!

 

Поділитися:
Перейти до вмісту