Методсупровід

Щедруючи, логопеди підвищували професійну майстерність

17 січня на базі КУ «НІРЦ» наприкінці Новорічно-Різдвяних свят відбувся круглий стіл для вчителів-логопедів з проблеми «Методична робота вчителя-логопеда в аспекті інклюзивної освіти. Роль вчителя-логопеда у КППС».

Важливо пам’ятати, що кожна дитина унікальна, кожному учневі властива певна швидкість засвоєння артикуляційних вправ, положення язика, навичок і вмінь, у кожного свої особливості мовленнєвого та інтелектуального розвитку. Кожен із дітей з порушенням мовлення має свій стиль навчання, свої сильні та слабкі сторони. Важливо добре знати особливості їхнього розвитку, розуміти, які навички вони опанують самостійно, а у чому їм необхідна допомога. Щоб забезпечити успішне їх навчання, необхідно застосовувати широкий спектр корекційних підходів.

Тому професійна компетентність вчителя-логопеда, як форма виконання ним своєї педагогічної діяльності та його особистісні якості мають значний вплив, в першу чергу, на рівень соціалізації дитини та якісні показники її здоров’я. У цьому контексті центральним завданням модернізації освіти постає підготовка вчителів-логопедів до вирішення зазначеної проблеми, підвищення їхньої професійної компетентності.

Організатори заходу, фахівці інклюзивно-ресурсного центру Ольга Гаврилян та Лариса Янкова, в своїй презентації окреслили основні аспекти професійної діяльності вчителів-логопедів в інклюзивному освітньому просторі. Вони наголосили, що співпраця вчителя-логопеда із вчителями початкових класів, вчителями-предметниками, практичними психологами та корекційними педагогами і є запорукою успішного здійснення корекційно-розвиткової роботи.

В практичному модулі вчителі-логопеди Новоселицької, Боянської, Ванчиківецької та Мамалигівської ТГ поділилися своїм досвідом професійної діяльності в інклюзивному освітньому просторі. Обговорюючи актуальні проблеми, вчителі-логопеди із задоволенням щедрували та смакували кутю, адже захід відбувався напередодні Святого вечора.

Впевнені, що сьогоднішня коляда додала учасникам нашої професійної спільноти святкового настрою, надихне та вмотивує їх до активного пошуку новітніх тенденцій корекційної освіти.

Фахівці КУ «НІРЦ»

О.Гаврилян, Л.Янкова

Поділитися:
Перейти до вмісту