Метод.заходиМетодсупровід

Вчитель фізичної культури- провідник змін

24 листопада 2023 року, на платформі цифрового додатку ZOOM, фахівцями нашого інклюзивно-ресурсного центру було проведено воркшоп  для вчителів фізичної культури закладів загальної середньої освіти з інклюзивним навчанням на тему: «Вчитель фізичної культури- провідник змін. Адаптивна фізична культура: як сприяти фізичному розвитку в умовах інклюзії».

В теоретичній частині заходу спікером виступила Тетяна ТРОЯН, вона розкрила тему: «Створення інклюзивного середовища для занять фізичною культурою. Методичні засади фізичного виховання дітей з ООП». В ході свого виступу Тетяна Анатоліївна широко розкрила актуальність даної теми, надала рекомендації стосовно контролю стану місця проведення занять, м’якого покриття, інвентарю.

У практичному модулі заходу виступила фахівець ІРЦ Інна БЕВЗА, яка представили тему: «Адаптивна фізична культура. Методи навчання руховим діям і навичкам». Як зазначила фахівець, для багатьох дітей з ООП адаптивна фізична культура є єдиним способом «розірвати» замкнутий простір і увійти в соціум. Також Інна Георгіївна  підготувала відео занять з ефективними вправами АФК для дітей з ООП.

В кінці заходу учасники мали змогу поставити питання та отримати додаткову інформацію по роботі з дітьми, які навчаються в інклюзивних класах.

Поділитися:
Перейти до вмісту