Методсупровід

Школа логопедичної майстерності

11 та 14 листопада фахівці ІРЦ Ольга ГАВРИЛЯН та Лариса ЯНКОВА  на платформі цифрового додатку ZOOM провели захів у формі школи логопедичної майстерності для вчителів-логопедів Новоселицької, Мамалигівської, Ванчиківецької та Боянської ТГ, а також для вчителів, які надають корекційно-розвиткові послуги для дітей з розвитку мовлення Новоселицької ТГ.

Тема заходу була присвячена корекції та попередженню порушень писемного мовлення, а саме дизорфографічним  помилкам.

Тема надзвичайно актуальна, адже однією з найважливіших проблем сучасної  логопедії є саме корекція та попередження порушень писемного мовлення. Статистичні дані свідчать, що 80% школярів середньої ланки навчання припускаються дизорфографічних помилок на письмі та мають сталу тенденцію до їх збільшення. Вже доказано, що діти з мовленнєвою патологією мають значні труднощі в опануванні саме предметів мовного циклу.

В теоретичному модулі з презентацією на тему «Сучасні підходи до методичного забезпечення корекції дизорфографії в учнів з порушеннями мовлення» виступила фахівець центру Ольга ГАВРИЛЯН.

Активну участь в практичному модулі прийняли вчителі-логопеди закладів освіти: Інна МІХАЄСА, вчитель-логопед Новоселицького ліцею №2; Поліна ПРЕОТЕСЕЙ, вчитель-логопед Тарасовецького ліцею; Людмила ГАРАЩУК, вчитель-логопед Новоселицького ліцею №3; Світлана БОДЯН, вчитель-логопед Подвірненського ліцею; Марина ТРИНТА, вчитель-логопед Боянського  ліцею №1. Були обговорені такі актуальні проблеми, як методика проведення диктантів, діагностика писемної продукції, різноманітні дидактичні ігри та вправи щодо запобігання дизорфографічним помилкам.

Під час заходу, який пройшов в  рамках дружнього педагогічного діалогу, учасники мали змогу обмінятися думками щодо необхідності у тісній співпраці вчителів мовної галузі з вчителями-логопедами, спрямованої на своєчасне виявлення та подолання дизорфографії в учнів, а також привітати вчителів-логопедів з їх професійним святом і побажати їм великих досягнень у професійній сфері, швидкого поліпшення навичок спілкування у найскладніших відвідувачів, нових методологічних підходів у вирішенні практичних завдань порушень мовлення та їх виникнення, гарного настрою, радості, достатку, здоров’я, успіху і миру нашій Україні!

Сподіваємось на те, що кожен з учасників заходу  отримав нову інформацію, вдосконалив свою фахову майстерність  та отримав дрібку гарного настрою.

Фахівці ІРЦ КУ «НІРЦ» 

О. Гаврилян, Л. Янкова

Поділитися:
Перейти до вмісту