Без категорії

Відбулася інструктивно-методична онлайн-нарада для КППС

25 травня 2023 року відбулася інструктивно-методична онлайн-нарада для команд психолого-педагогічного супроводу закладів освіти з інклюзивним навчанням Новоселицької та Мамалигівської територіальних громад, організована КУ «НІРЦ». Невипадково темою наради стало питання «Про забезпечення особистісно орієнтованого навчання дітей з ООП в умовах інклюзивної освіти у 2022-2023 навчальному році», адже саме наприкінці навчального року на долю членів команд психолого-педагогічного супроводу випадає найбільше навантаження по організованому завершенню інклюзивного навчання. Участь у заході також взяли керівники закладів освіти із інклюзивним навчанням.

Модератором заходу виступила директор ІРЦ Любов ВЛАСОВА. Захід складався з двох частин: 1 – підвищення комунікативної компетентності педагогів закладів освіти про осіб  з інвалідністю, 2 – про забезпечення особистісно орієнтованого навчання дітей з ООП в умовах інклюзивної освіти у 2022-2023 навчальному році.

Спікерами першої частини зібрання виступили запрошені гості: Марія НІКІТІНА, голова ГО «Чернівецьке об’єднання «Захист» та Олександр НАУМЕНКО, керівник напрямку «інклюзія без кордонів» ГО «Чернівецьке об’єднання «Захист», які розповіли присутнім про культуру спілкування з людьми з інвалідністю та про людей з інвалідністю, а також про безбар’єрність навчальних закладів: підходи та інструменти для здійснення аудиту доступності закладу освіти.

У другій частині заходу, модератор Любов ВЛАСОВА проінформувала присутніх про підсумки організації інклюзивного навчання у 2022/2023 н.р. на території двох громад, про здійснені протягом року заходи щодо підвищення інклюзивної компетентності педагогічних працівників та надала покрокову інструкцію дій педагога закладу освіти на порталі автоматизації роботи інклюзивно-ресурсних центрів «Україна. Інклюзія». Також директор ІРЦ роз’яснила алгоритм дій кожного педагога, як члена команди супроводу для організованого завершення інклюзивного навчання в закладі освіти.

Учасники заходу, під час підбиття підсумків, мали змогу також поставити керівнику та фахівцям ІРЦ питання, що турбують, на які отримали вичерпні відповіді. Наприкінці модератор подякувала присутнім за непростий навчальний рік та побажала здоров’я, миру та перемоги для гідного старту нового року освітян, який розпочнеться 1 вересня.

З матеріалами наради можна ознайомитися тут:

Поділитися:
Перейти до вмісту