Батьківська партаЗаходи

Груповий інтерактив із соціально-побутового орієнтування

В рамках відзначення Тижня безпеки дорожнього руху, 14 листопада 2019 року в КУ «Новоселицький інклюзивно-ресурсний центр» провели захід із соціально-побутового орієнтування для дітей, що відвідують центр. Відкрила захід директор центру Л. Власова, яка ознайомила батьків із планом заходу та акцентувала увагу на важливості розвитку у дітей навичок дотримання правил безпеки на вулиці.

Вчитель-дефектолог Н. Арсеній та вчитель-логопед О. Гаврилян провели для дітей інструктаж з техніки безпеки при пересуванні вулицями міста із демонструванням тематичних мультфільмів та відео-роликів. З метою закріплення отриманої інформації та розвитку дрібної моторики діти малювали плакат-світлофор та виготовляли цей важливий елемент дорожнього руху із кольорового паперу.

Вчителями – реабілітологами М. Довганюк та Т. Троян були проведені різноманітні рухливі та імітаційні ігри: «За сигналом», «Песик», «Пінгвін», «Лелека», «Зайчик», «Мишка», «Волейбол із повітряними кульками», «Злови рибку», «Збери іграшки» та ін., з метою виховання комунікативних навичок, розвитку уваги, спритності, швидкості, витривалості, координаційних навичок, узгодженості та чіткості виконання рухових дій. На завершення провели пальчикову гімнастику, яка є дуже важливою частиною роботи з розвитку дрібної моторики.

На формування позитивного мікроклімату та розвиток релаксаційних навичок, практичні психологи Ж. Єремія та М. Зелена провели заняття з елементами тренінгу. Діти із задоволенням та позитивом виконували такі вправи, як «Павутинка», «Сонце світить для тих хто…» та ін., які дали змогу згуртувати діток, навчити їх знімати емоційну напругу та концентрувати увагу.

Наостанок діти відпрацювали вміння переходити дорогу за сигналом світлофору та з метою позитивного підкріплення отримали повітряні кульки.

Поділитися:
Перейти до вмісту