Метод.заходиМетодсупровід

Майстер-клас для вчителів-логопедів

В Міжнародний день логопеда, який відзначається 14 листопада, вчителі-логопеди Новоселицького району та ОТГ зібралися в КУ «Новоселицький інклюзивно-ресурсний центр» з метою підвищення своєї фахової майстерності.

Темою свого чергового зібрання фахівці обрали «Використання мнемотаблиць у корекційно-логопедичному процесі». Ця інноваційна технологія дозволяє формувати у дітей дошкільного та шкільного віку вміння самостійно та ефективно вчитися, а також розширювати творчі можливості дитини, підвищувати самооцінку та зменшувати стреси від навчання.
В ході заходу директор центру Л.Власова довела до відому присутніх план майстер-класу та привітала всіх логопедів-дефектологів із професійним святом.

Вчитель-дефектолог центру Н.Арсеній акцентувала увагу присутніх на доцільності застосування прийомів мнемотехніки на корекційно-розвиткових заняттях із соціально-побутового орієнтування. Також педагог наголосила, що використання технології в освітньому процесі сприяє розвитку основних психічних процесів та формуванню цілісного сприйняття навколишнього світу.

Під час свого виступу, вчитель-логопед О. Гаврилян окреслила можливість використання технології «Мнемотехніка» як методу корекційного впливу на мовленнєвий розвиток дітей із особливими освітніми потребами.

В ході практичного модулю вчителі-логопеди змогли продемонструвати свої напрацювання та навички використання мнемотаблиць під час організації корекційного процесу у своєму закладі освіти, обмінятися набутим досвідом роботи.

На завершення заходу педагоги підбили підсумки та визначили подальші кроки із впровадження сучасних логопедичних технологій.

Поділитися:
Перейти до вмісту