Батьківська партаМетодсупровід

«Краплетерапія» – сучасний метод роботи психолога

Психологія – це наука, якій постійно необхідно навчатися, щоденно розвиватися та вдосконалюватися для того, щоб дійсно стати підтримкою для тих, хто цього потребує – дітей з особливими освітніми потребами, що отримують психолого-педагогічні на корекційно-розвиткові послуги в нашому центрі. Тому на заняттях практичного психолога Жанни Єремії впроваджується новий метод корекційної роботи – арт-терапевтична техніка «Краплетерапія».

Робота з різними кольорами привертає особливу увагу дитини і робить заняття цікавішим, веселішим та яскравішим. За допомогою даного  методу на заняттях розвивається дрібна моторика дітей та графомоторні навички. “Краплетерапія” сприяє розвитку  всіх психічних процесів, оскільки дитина критично мислить, концентрує свою увагу на виконанні завдання, розвиває творчу уяву та фантазію.

Вправи, які використовуються в Краплетерапії сприяють розвитку емоційно-вольової сфери, тому що сприяють вираженню дитиною своїх емоцій, переживань і почуттів. Адже діти дошкільного віку, зазвичай не можуть визначити свої відчуття і описати їх, їм набагато легше проявляти себе, свої переживання за допомогою малюнку. Дитині метод допомагає вивільнити емоції, а для психолога правильний аналіз малюнку виступає діагностичним інструментарієм, який розкриває особистість дитини. Ще даний метод  є ефективним при роботі з дітьми з низькою самооцінкою та поведінковими проблемами.

Отже, результатом роботи за сучасною та цікавою методикою «Краплетерапія» є позитивна динаміка розвитку дітей дошкільного та молодшого шкільного віку. У дітей значно підвищується самооцінка, діти стають уважнішими, а їхні рухи – скоординованішими. Крім того, діти вчаться бачити красу в кожній кольоровій крапельці.

Поділитися:
Перейти до вмісту