Батьківська партаМетодсупровід

Ця весела математика!

“Граючись пізнаємо світ!” – під таким гаслом проходять веселі корекційно-розвиткові заняття з соціально-побутового орієнтування в нашому центрі. На цих заняттях вчитель-дефектолог Наталія Арсеній не тільки привчає наших діток до соціально-побутових навичок повсякденного життя, але і знайомить їх з елементарними математичними  навичками. Наші найменші діти роблять перші свої пізнавальні кроки з математики за допомогою чудової, інноваційної, прогресивної методики Нумікон.

Нумікон – це набір логічних деталей, які символізують цифри. Методика дає можливість вивчати цифри задіюючи не лише зорову та слухову пам’ять, а також використовуючи тактильні відчуття.

Наші діти спочатку мають можливість погратися з деталями, які нагадують конструктор, а потім розглядають деталі (тим самим розвиваючи особливості сприймання), оцінюють їх розміри, весело вивчають кольори, сортують за формою, вчаться розрізняти поняття: “великий-малий”, “найменша-більша- найбільша”, “довгий-короткий”, “широкий-вузький”. Також ця методика дозволяє:

  • розвивати дрібну моторику рук, оскільки деталі потрібно надягати на пальчики,
  • розвивати графомоторні навички, використовуючи їх як трафарет для малювання,
  • розвивати тактильні навички, пам’ять, увагу,
  • вивчати математичні терміни та розв’язувати приклади.

Фахівці центру на власному досвіді переконалися, що за допомогою методики Нумікон, яка розвиває всі когнітивні процеси та емоційну сферу діток, корекційне заняття стає креативнішим, цікавішим та продуктивнішим. А найголовніше – це дозволяє підтвердити гасло, що  граючись ми навчаємось!

Поділитися:
Перейти до вмісту