Офіс фахівців центруПрофрозвиток

“Психологічна кав’ярня” у день психічного здоров’я

10 жовтня щороку у світі та в Україні відзначається День психічного, або ментального, здоров’я.

Відзначення покликане звернути увагу на проблеми, пов’язані з психічним станом людини та підтримати людей з подібними захворюваннями.

Важливо, щоб в цей День ми запропонували свою допомогу, тому, хто її потребує: добрим словом, гарним жартом, фізичною підтримкою. Але важливо пам’ятати, що  при цьому пріоритетним залишається і добре слово й підтримка для самих себе.

З метою підвищення рівня обізнаності щодо проблем психічного здоров’я, створення гармонійної атмосфери та зниження рівня стресу, ранок у нашому закладі почався з «психологічного  кавування», яке допомогло фахівцям інклюзивно-ресурсного центру емоційно налаштуватися на робочий день, на плідну працю, сприяло атмосфері емоційного відновлення, формуванню почуття безпеки та психоемоційного комфорту.

Фахівець ІРЦ Міхаєла Зелена нагадує: “Будьте уважними один до одного та оберігайте власне психічне здоров’я, адже воно є важливою складовою психофізичного розвитку, що поєднує здоровий дух, гарне фізичне самопочуття та психіку людини. Часто, випита в колі однодумців чашка кави знижує рівень стресу і допомагає гармонізації внутрішнього світу, тож не забувайте розділяти її з близькими, щоб бути ментально здоровими.”

 Бережіть себе й своє психічне здоров’я!

Поділитися:
Перейти до вмісту