Метод.заходиМетодсупровід

Відбувся круглий стіл для педагогів, що надають КРЗ

26 жовтня 2023 року відбувся круглий стіл з теми: «Як успішно працювати з дитиною з особливими освітніми потребами? Практичний аспект». Модератором заходу стала фахівець інклюзивно-ресурсного центру КУ “НІРЦ” Наталія Арсеній. Захід відбувався в рамках реалізації річного плану роботи ІРЦ на 2023 рік. 

Для участі були запрошені педагогічні працівники, що надають корекційно-розвиткові послуги дітям з ООП, відповідно до укладених цивільно-правових угод із закладів освіти з інклюзивним навчанням Новоселицької, Боянської, Ванчиківецької, Магальської та Мамалигівської ТГ.

Наталія АРСЕНІЙ, фахівець ІРЦ, розповіла присутнім про мету і завдання діяльності корекційного педагога під час надання послуг дітям з ООП. Педагогам були надані рекомендації щодо загальних принципів і правил корекційної роботи з дітьми; щодо видів обладнання, яким оснащується корекційно-розвиткове заняття, та щодо структури такого заняття. Також педагоги мали змогу дізнатися про форми корекційно-розвивальної роботи. Наголосила фахівець і на можливих показниках та чинниках результативності корекційно-розвивального впливу в роботі з дітьми, що мають порушення розвитку.

Під час обговорення з учасниками були напрацьовані рекомендації, щодо необхідного мінімуму для корекційного педагога задля успішної роботи з дітьми, які мають особливі освітні потреби. Ключовою у рекомендаціях є теза про те, педагог повинен першочергово оволодіти необхідними знаннями та навичками для здійснення такої роботи. Саме тому такі зустрічі є вкрай важливими та необхідними і будуть тривати і надалі.

Поділитися:
Перейти до вмісту