Метод.заходиМетодсупровід

Підвищення рухової активності дітей з особливими освітніми потребами

23 лютого 2023 року фахівці нашого закладу Тетяна ТРОЯН та Інна БЕВЗА, на платформі цифрового додатку ZOOM, провели методичний практикум для вчителів фізкультури, які працюють в інклюзивних класах та надають корекційно-розвиткові послуги дітям з ООП в закладах загальної середньої освіти на тему: «Підвищення рухової активності дітей з особливими освітніми потребами».

Враховуючи, що відмінності дітей з ООП особливо яскраво проявляються саме в руховій сфері під час цілеспрямованих рухових дій, деякі фахівці фізичної культури, мають сумніви щодо можливості розвитку фізичних здібностей таких дітей та їхніх “здорових” однолітків на спільних уроках фізичної культури без шкоди для кожного. Саме тому, в теоретичній частині заходу, Тетяна Троян представила різноманітні способи організації уроку, засоби, методи і прийоми, які сприятимуть фізичному розвитку як дітей з ООП, так і решти дітей класу.

Крім насиченої теоретичної програми зустрічі, у практичному модулі Інна Бевза продемонструвала цікаві комплекси вправ для підвищення рухової активності дітей на уроках фізичної культури, які можна використовувати як офлайн, так і онлайн.

В цілому захід пройшов активно, насичено позитивними емоціями та корисними матеріалами.

Відео з комплексом вправ можна переглянути на нашому ютуб-каналі:

Поділитися:
Перейти до вмісту