Батьківська партаМетодсупровід

Фіолетовий день – День висвітлення підтримки тим, хто хворіє на епілепсію

Інформаційна кампанія до Всесвітнього Дня підтримки хворих на епілепсію!

26 березня весь світ відзначає Всесвітній день боротьби з епілепсією.

Цей щорічний міжнародний захід проводиться з метою підвищення обізнаності людей про цю хворобу, розвінчання міфів та привернення уваги до хворих цією недугою.

В усьому світі на епілепсію страждає близько 50 мільйонів людей, щороку вперше діагностується у 2,4 млн. людей. В Україні налічується близько 100 тисяч людей з епілепсією, хоча за оцінками фахівців ця цифра є заниженою, оскільки багато випадків є досі не діагностованими.

Засновницею цього дня стала 9-річна дівчинка Кессіді Меган в 2008 році. Дитина страждала на епілепсію і через недугу стосунки з однолітками складалися не просто. Навіть зараз захворювання овіяне безліччю міфів, а 11 років тому епілепсію сприймали як вирок, який ставили нарівні з серйозним психічним розладом або навіть божевіллям.

Суспільство досить швидко звернуло увагу на ідею дівчинки, і її ініціатива була підтримана Асоціацією епілепсії Нової Шотландії (провінція Канади), а потім і іншими організаціями по всьому світу. У наступному році близько 100 тис. студентів підтримали проведення Фіолетового дня, а за ними – близько 100 громадських об’єднань і більше 100 відомих політиків. Навіть телевізійна вежа в Торонто на один вечір стала фіолетовою.

Чому ж символом цього Дня став саме фіолетовий колір?

Науковцями доведено, що цей колір позитивно впливає на нервову систему, заспокоює її та знижує тривожність саме у людей, хворих на цю недугу.

Так дівчинка започаткувала Всесвітній день боротьби з епілепсією для того, щоб довести свою повноцінність і здатність вести таке ж життя, як і звичайні люди.

І відтоді кожен рік 26 березня безліч країн проводить інформаційну кампанію про цю хворобу і про першу допомогу, яку потрібно надавати при нападі.

Тож, закликаємо небайдужих проявити солідарність з хворими на епілепсію, одягнув в цей день, щось фіолетового кольору, щоб привернути увагу до соціальних аспектів цих людей та до самої хвороби.

 

Поділитися:
Перейти до вмісту