Заходи

Сьогодні в Україні і світі відзначається Всесвітній день людей із синдромом Дауна

Цей день обраний тому, що синдром Дауна являє собою трисомію (березень – третій місяць року) за 21 хромосомою (тому і 21 березня).

Синдром Дауна – це генетична аномалія, якій притаманна додаткова хромосома. Люди з цим синдромом мають 47 хромосом у каріотипі замість звичних 46.

Кожен з нас чимось відрізняється від інших, хтось – кольором очей, зростом, вагою, а хтось має зайву хромосому. І це не є приводом для стигми чи дискримінації таких людей.

Тому Міжнародний день людини з синдромом Дауна ставить перед собою мету привернути увагу суспільства до проблем людей з обмеженими можливостями, які є наслідком генетичної мутації.

В цей день закликаємо всіх долучитись до всесвітнього благодійного флешмобу «Lots of Socks», одягнувши або приколовши до одягу різнокольорові яскраві непарні шкарпетки як символ додаткової хромосоми та підтримати людей із синдромом Дауна.

Ми також доєднуємось до інформаційної кампанії та проводимо «Яскравий флешмоб» – у нас розміщена скринька з різнокольоровими шкарпетками, які були виготовлені фахівцями та дітками під час корекційних занять за для того, щоб кожен бажаючий мав змогу взяти з собою символ сьогоднішнього дня та розповсюдити серед інших інформацію про цей день!

Сьогоднішній день це ще один прояв толерантності та турботи, який дуже потрібний нашому суспільству!

Ми бажаємо Вам здоров’я!

 

Поділитися:
Перейти до вмісту