Заходи

Тиждень здоров’я “Рух – це життя!”

Щорічно, 7 квітня, відзначається Всесвітній день здоров’я, який спрямований на залучення широкої громадської уваги до проблем і питань здоров’я людини. Це свято увійшло в традицію, за даними проекту DilovaMova.com, з середини минулого століття. Дата святкування Всесвітнього дня здоров’я приурочена дню створення Всесвітньої організації охорони здоров’я, відомої нам під абревіатурою «ВООЗ», а точніше дню прийняття статуту цієї організації. Статут ВООЗ було прийнято 7 квітня 1948-го року, тоді ж, на першій сесії Всесвітньої асамблеї охорони здоров’я і виникла ідея проводити це міжнародне свято.

У нашій суспільній свідомості літає одна дуже проста думка, безпосередньо пов’язана з питаннями здоров’я і проблемами його відсутності: «Буде здоров’я – буде все». І дійсно, наявність або відсутність у людини цього найціннішого стану, докорінно визначає його повсякденне життя, соціальне і суспільне оточення. Здоров’я – це справжнє багатство, наявність якого ми з вами інколи ігноруємо. Здорові люди здебільш рідко замислюються про те, як правильно і розумно влаштувати свій побут і життєдіяльність, щоб їх здоров’я залишалося міцним і надійним на тривалу перспективу. Наше власне здоров’я дуже легко втратити.

Турбота про своє здоров’я не має бути проблемою, турбота про своє здоров’я повинна бути способом життя.

 5 найважливіших правил здорового способу життя:

  1. Найважливіше при здоровому способі життя — це харчування. Правильне харчування! Більше фруктів і овочів, продуктів, наповнених корисними для нашого організму речовинами.
  2. Активність, активність і ще раз активність! Будьте активними, життєрадісними і відкритими до світу.
  3. Здоровий спосіб життя жодним чином не сумісний зі шкідливими звичками: куріння, вживання алкоголю і тим більше наркотики. І якщо алкоголь по святах при здоровому способі життя ще можна зрозуміти то куріння і наркотики скасовуються повністю.
  4. Здоровий спосіб життя — це так само дбайливе ставлення до себе! Себе треба любити, про себе потрібно піклуватися.
  5. Одне з найважливіших правил здорового способу життя — це позитивний настрій! Не зациклюйтеся на невдачах і промахах.

Профілактика хвороб та увага до нашого власного здоров’я, – є основною метою проведених в цей день різноманітних акцій та заходів. Саме тому минулий тиждень в нашому центрі пройшов під гаслом «Рух – це життя».

З метою здійснення одночасно фізичного, розумового та трудового виховання, для підсилення усіх фізіологічних та психологічних процесів в  організмі,  з дітками проводилися цікаві рухливі ігри та вправи.

Рухливі ігри закріплюють сформовані вміння і навички, стимулюють рухливість, активність дітей, розвивають здатність до співпраці з дорослими і дітьми, створюють умови для формування у дітей уміння  орієнтуватися в просторі. Ігри створюють у дітей бадьорий настрій, у грі  розкривається перед дітьми весь світ, розкриваються творчі можливості особистості.

Здоров’я може мати дуже дорогу ціну. І переважно це стосується спроб повернути його на своє місце. У Всесвітній день здоров’я ми бажаємо всім його надійного зберігання. Всім хворим – якнайшвидшого одужання. Всім нам – бути здоровими і життєрадісними! Зі святом Вас!

Фахівець ІРЦ Інна БЕВЗА

Поділитися:
Перейти до вмісту