Методсупровід

Віртуальна зустріч вчителів-логопедів

Сьогодні, 15 грудня 2020 року вчителі-логопеди  ОТГ та району  взяли участь у майстер-класі «Логопедичний супровід дітей з порушенням інтелектуального розвитку», який відбувся в онлайн-режимі на платформі цифрового додатку ZOOM. Онлайн зустрічі стають вже невід’ємною частиною сучасної методичної роботи вчителів-логопедів.

Метою даного заходу було підвищення та вдосконалення професійного рівня вчителів-логопедів, щодо логокорекційного супроводу дітей з порушенням інтелектуального розвитку.

Модератор заходу – вчитель-логопед КУ «НІРЦ» Ольга Гаврилян виступила з привітальними словами та окреслила алгоритм дій методичного заходу. В теоретичному модулі представила презентацію: «Особливості розвитку та підтримки дітей з порушенням інтелектуального розвитку». Вчитель-логопед зазначила, що гуманна місія кожного інклюзивного закладу, кожного педагога, який працює з дітьми з ООП – підтримати «особливих» дітей, ввести їх у світ суспільства, духовного життя, та сприяти їхній соціалізації. Про це, в свій час, говорив і один із найвідоміших педагогів і знавців у вихованні дітей Василь Сухомлинський.

В практичному модулі «Стратегії підтримки дітей з порушенням інтелектуального розвитку в освітньому середовищі» виступили з доповідями-презентаціями – Л. Гаращук, вчитель-логопед ЗДО «Дзвіночок» м. Новоселиця, П. Преотесей, вчитель-логопед Тарасовецької ЗОШ, І.Міхаєса, вчитель-логопед Новоселицького районного ліцею, Н.Арсеній, вчитель-дефектолог КУ «НІРЦ»/вчитель-логопед Новоселицької гімназії.

На завершальному етапі вчителі-логопеди активно поділилися своїм досвідом роботи, щодо впровадження інноваційних технологій в щоденну корекційну роботу з дітьми з порушенням інтелектуального розвитку, а також відмітили високий професійний рівень організації та проведення методичного заходу.

Поділитися:
Перейти до вмісту