Офіс фахівців центруПоради фахівцівПрофрозвиток

Я думаю про тебе, ти як?

«Я думаю про тебе», «Ти як?»

В час, коли війна поставила перед нами, українцями, шалені виклики, ці слова стали символом піклування і небайдужості.

В реаліях сьогодення питання “Ти як?” перестало бути суто питанням. Це питання проходить червоною стрічкою Всеукраїнської програми ментального здоров’я, яка стартувала у березні 2023 року за ініціативи Першої леді України Олени Зеленської.

Тож, ранок в нашому ІРЦ сьогодні почався з питань: як подолати стрес та негативні емоції під час війни?  Як знаходити сили для психологічного відновлення?  Як віднайти дієві механізми, які допомагають психологічній стійкості? Які техніки самопідготовки та підтримки тих, хто знаходиться поруч? Як відчути ті “тривожні дзвіночки”, на які треба вчасно звернути увагу?

На ці та інші питання, шукали відповіді наші фахівці в рамках реалізації Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», під час традиційного ранкового кола.

Модератором заходу виступила фахівець ІРЦ Міхаєла ЗЕЛЕНА, яка наголосила що завдання дорослих (фахівців) не тільки дбати про власне ментальне здоров’я, а й допомагати дітям постійно підлаштовувати свій ментальний приймач під різні обставини. Якщо робити це правильно та змалку, то більш імовірно, що дитина виросте стійкою та стабільною особистістю. Звісно, допомогти дитині дорослий може лише тоді, коли сам уміє давати раду своїм емоціям.

Фахівець представила колегам Аптечку самодопомоги онлайн, в якій можна знайти прості вправи, що допоможуть навчитися регулювати власний емоційний стан та навчити цьому дитину.

Також, фахівці мали змогу долучитися до viber-спільноти Всеукраїнської програми ментального здоров’я де зібрані прості вправи для заспокоєння та поради для стійкості. Вона буде корисною всім, хто рідко чи часто відчуває емоційне спустошення, втому, напругу в тілі, паніку, злість, сум.

 А також всім тим, хто хоче підтримати своїх близьких рекомендуємо долучатися до  «Аптечки  швидкої психологічної допомоги», https://www.howareu.com/       її легко завантажити на смартфон чи комп’ютер, тримати під рукою та використовувати за необхідності.

 

 

 

 

 

Поділитися:
Перейти до вмісту