Медіатека

Інформаційна кампанія до Дня людей із синдромом Дауна триває…

Для фахівців ІРЦ  та здобувачів освіти (отримувачів послуг) в нашому закладі тиждень розпочався  насичено, адже тривають заходи інформаційної кампанії,  що приурочена до Всесвітнього дня людини із синдромом Дауна.

Так, 20 березня був проведений просвітницький захід, учасником якого стала дитячий лікар-психіатр Новоселицької лікарні Гудзь Галина Миколаївна. В ході заходу обговорили найбільш часті медичні проблеми дітей із трисомією по 21-шій хромосомі, завдання сімейного лікаря у медичному супроводі дитини; вроджені вади серця та неврологічні проблеми у дітей з синдромом Дауна перших років життя. Адже ця додаткова хромосома спричиняє чимало проблем у розвитку і стану здоров’я дитини. Лікар-психіатр зазначила, що діточок із синдромом Дауна часто називають «діти сонця»: “Ці хлопчики і дівчатка надто чутливі, вразливі та відкриті навколишньому світу. Їх необхідно оточити увагою і великою любов’ю. Необхідно намагатися максимально використовувати обмежені фізичні і розумові можливості такої дитини”.

Фахівці ІРЦ пославили медикині запитання щодо видів порушень інтелектуального розвитку, які спостерігаються у дітей і з якими вони зустрічаються під час виконання професійної діяльності.

З 21 березня, протягом тижня, батьки дітей, що отримують послуги зможуть дізнатися більше про синдром Дауна з інформаційного буклета «Що таке синдром Дауна?» «Чому таких таких людей називають «сонячними»?».

Також сьогодні фахівці приєдналися до акції “Lots of Socks” та одягнули  непарні кольорові шкарпетки, привертаючи таким чином увагу до даного синдрому та підтримуючи людей із Синдромом Дауна.

Всі бажаючі доєдналися до флешмобу #шкарпетуйся тому, що підтримують ідеї толерантності, рівності та інклюзивності. Адже всі люди заслуговують на якісне життя та самореалізацію.

Приєднатися до акції протягом тижня можете й ви:
– Одягніть різнокольорові шкарпетки
– Зробіть фото або зніміть відео
– Опублікуйте в Instagram або Fаcebook
– Додавайте хештег #шкарпетуйся, http://nirc.kl.com.ua

Поділитися:
Перейти до вмісту