Метод.заходиМетодсупровід

Логопедичний ринг вчителів-логопедів

27.05.2021р. відбувся логопедичний ринг з проблеми: «Сучасні логопедичні лайфхаки у корекційній роботі вчителя-логопеда».

З вітальними словами до учасників заходу звернулась директор КУ «НІРЦ» Любов Власова, яка наголосила на тому, що методичні зустрічі вчителів-логопедів вже давно стали традиційними та завжди проходять творчо, креативно та в дружній атмосфері.

Цікавинками зі своєї щоденної лого-корекційної практики, вкрай важливими для повноцінного мовлення дітей, поділилися вчителі-логопеди Л. Янкова, О. Гаврилян, Л.Гаращук, П. Преотесей, І.Міхаєса, А.Токарюк, М.Тринта.

Вчителі-логопеди демонстрували професійні лайфхаки в проведенні вправ з розвитку дихальної гімнастики; ділилися перлинками креативного підходу до виконання традиційної артикуляційної гімнастики; мистецтвом запам’ятовування віршів методом мнемотехніки; впровадженням біонергопластики, як методу поєднання артикуляційної гімнастики з рухами кистей рук. Обговорювали елементи су-джок терапії необхідної для нормалізації тонусу м’язів та стимулювння мовленнєвих зон кори головного мозку; проведення логоритміки та її ролі в розвитку координації мовлення з рухами творчого уявлення, а також вправами для розвитку фонематичного сприймання.

Учасники з задоволенням  виконували практичні завдання,  відпрацьовуючи навички, якими активно ділилися колеги.

 

Вчителі-логопеди КУ «НІРЦ»

 

 

 

Поділитися:
Перейти до вмісту