Методсупровід

Особливості корекційної допомоги дітям з розладами аутистичного спектру

11 січня 2019 року у КУ «Новоселицький інклюзивно-ресурсний центр» відбулася методична студія для вчителів-логопедів закладів загальної середньої освіти району та ОТГ з теми: «Особливості корекційної допомоги дітям з розладами аутистичного спектру».

В ході заходу вчитель-логопед КУ «НІРЦ» Л.Янкова під час свого виступу ««Люди дощу» – хто вони?» ознайомила присутніх з особливостями надання колекційної допомоги дітям з ментальними порушеннями, а вчитель-дефектолог КУ «НІРЦ» Н. Арсеній розкрила особливості виявлення дітей з розладами спектру аутизму та наголосила на важливості саме раннього виявлення таких особливостей і їх ролі на подальше майбутнє дитини.

Вчитель-логопед Новоселицької ЗОШ № 3 О. Гаврилян узагальнила найбільш типові симптоми та ознаки розладів спектру аутизму.

Вчитель-логопед Новоселицького ліцею І. Міхаєса виступила з теми «Корекційна робота з дітьми з РДА. Заповіді Марії Монтесорі», а вчитель-логопед Тарасовецької ЗОШ П. Преотесей розповіла про особливості розвитку навичок самообслуговування у дітей з ментальними порушеннями.

Під час круглого столу з обміну досвідом щодо роботи з дітьми з особливими освітніми потребами,, який проводила директор КУ «НІРЦ» Л. Власова, учасники методичної студії висловили сподівання, що ця зустріч стане початком цілого циклу зустрічей, які дозволять детальніше ознайомитись з усіма видами порушень, що зустрічаються у дітей з особливими освітніми потребами.

Поділитися:
Перейти до вмісту