МетодсупровідОрганізація інклюзії

Спілкуємося про інклюзивну освіту в ЗДО

03 лютого 2023 на базі закладу дошкільної освіти «Золота рибка» села Черленівка Ванчиковецької СТГ відбулося засідання методичного об’єднання вихователів ЗДО Ванчиковецької ТГ на тему: «Організація роботи з дітьми із особливими освітніми потребами». Участь у засіданні взяла фахівець інклюзивно-ресурсного центру КУ «НІРЦ» Міхаєла ЗЕЛЕНА,  яка надала рекомендації щодо особливості організації роботи з дітьми з ООП у закладі дошкільної освіти.

Під час засідання учасники мали змогу відвідати відкрите заняття з вихованцями різновікової категорії в інклюзивній групі щодо розвитку пізнавальних психічних процесів, в ході якого було продемонстровано співпрацю вихователя та асистента вихователя під час навчальної діяльності дітей. Вихователь групи, під час аналізу заняття, наголосила на залученні дитини до всіх видів роботи та особливостях підготовки матеріалу для заняття.

В підсумковій частині засідання вихователі інклюзивної групи ділилися досвідом роботи, зокрема з дітьми з особливими освітніми потребами, надавали поради щодо роботи з батьками та обговорювали раніше побачене і почуте. 

Під час рефлексії, керівник методичного об’єднання Вікторія КЛАДНИЦЬКА, провела гру-вправу «Я- бажаю» яка сприяла  позитивному настрою всіх учасників.

Поділитися:
Перейти до вмісту